Wespen in huis

Geschreven door
Wespen in spouwmuurWespen in spouwmuur

Wespen in slaapkamer of zolder

 

Als u veel wespen in huis aantreft is dit vrijwel altijd het gevolg van een wespennest dat zich ergens in de constructie van het huis bevindt.

De wespen die gezien worden in huis, zijn altijd de weg kwijt en op zoek naar de weg naar buiten. Ze hebben vanuit hun nest de "verkeerde" weg naar buiten gekozen omdat er licht via een gaatje zagen in plafond of constructie. Wespen gaan altijd op het licht af, meestal op het raam waar de zon op staat. Als het buiten donker is laten ze zich leiden door een andere lichtbron. Daarom zien we ze meestal ook rondom deze plekken traag rondkruipen.

Wespen hebben water en andere voedingsstoffen nodig. Als ze deze niet tot hun beschikking hebben worden ze traag en raken ze gedesoriënteerd. Dat is de reden dat we ze vaak in een nogal suffe toestand aantreffen. Ze zijn makkelijk te vangen en niet in staat agressief te reageren. Toch kan het gevaarlijk zijn om ze – meestal per ongeluk – in het nauw te drukken. We staan er soms per ongeluk op of komen er onbedoeld op terecht wanneer we ons bijvoorbeeld omdraaien in bed.

Op zoek naar het nest...