Ratten en muizenbestrijding

Geschreven door

Ratten (Rattus norvegicus)

komen in gebouwen en in het vrije veld voor. Omdat ze goed kunnen zwemmen worden ze vooral aangetroffen in waterrijke gebieden. In de winter zoekt de rat dikwijls beschutting in gebouwen. Het zijn alleseters. Uit een rattenpaar komen in een jaar 200 tot maximaal 300 jongen voort. Ratten hebben een eigen territorium. Kunnen diverse besmettelijke ziekten aan de mens en vee overbrengen. In ons werkgebied zien we hoofdzakelijk de bruine rat.

 

 

De huismuis (Mus musculus L.)

is de meest bekende van de muizen. Hij komt vrijwel overal voor, is grijs van kleur en heeft een lange staart. De huismuis eet graag granen, broodresten, noten.

 

De spitsmuis (Crocidura russula)

is een insecteneter en klein van stuk. Z’n snuit lijkt wel op een slurfje en is dus spits. Hun uitwerpselen lijken wel op rattenkeutels en zijn in verhouding tot hun lichaam groot. De keutel zit vol insectenrestjes . De overlast die van deze muis veroorzaakt is over het algemeen stank! Eenmaal deze geur geroken vergeet je dit voor het leven niet meer. De oplossing voor deze plaag vergt een speciale aanpak, omdat deze muis niet eet van het  “normale” muizengif.

 

Rosan ongediertebestrijding heeft de kennis en ervaring in huis om de bestrijding van deze knaagdieren vakkundig uit te voeren. Wij voeren eerst een inspectie uit om de aard en omvang van de aantasting vast te stellen.