Mierenbestrijding

Geschreven door
Mierenbestrijding

Mieren vervullen in de natuur een nuttige taak, maar in uw keuken of kantine kunnen ze flinke schade aanrichten. De bekende lange colonne mieren schuifelt af op de ontdekte zoetigheid op tafel, in de kast of zelfs de afvalemmer. Het gevolg is dat al het voedsel dat mieren aanraken, niet meer geconsumeerd kan worden. De reden hiervoor is dat mieren bacteriën bij zich dragen.


Ideale leefomgeving


De meeste soorten maken hun nesten in de zandgrond. Vaak vind je ook mierennesten onder bijvoorbeeld straattegels en omgekeerde bloempotten. Een paar soorten bouwen hun nest in oud, rottend hout. Daarnaast kan een mierennest ook in een huis voorkomen.
Mieren zijn altijd op zoek naar suikerhoudende producten. In hun zoektocht naar voedsel, komen ze ook regelmatig in huis terecht. Dat is het moment dat het bestrijden van mieren noodzakelijk wordt.


Mieren bestrijding


De beste bestrijding van mieren bestaat uit preventie. Zorgen dat deze ijverige beestjes niet meer binnen kunnen komen. Het wordt al minder aantrekkelijk voor mieren als suikerhoudende levensmiddelen in goed afgesloten potten, blikken of bussen zitten. Daarnaast is het verstandig om ’s nachts geen vuile afwas te laten staan en afvalemmers goed af te sluiten. Maar de beste oplossing om van actieve mierenoverlast af te komen, is bestrijden. Rosan ongediertebestrijding kan mieren effectief bestrijden. Tevens kunnen wij u ter plaatse handige tips geven om te voorkomen dat u in de toekomst last heeft van mieren.